top of page

PODCAST

Iværksætteri er langt fra stereotypen der arbejder i døgndrift og hvor vækst er det eneste succeskriterie. I podcasten Iværksætterdrømme går vi med bag om iværksætteriet, og udfordrer glansbilledet af den klassiske iværksætter. Podcasten giver dig mulighed for at opdage inspirerende og ærlige iværksætterhistorier, hvor der er plads til meget andet end “alt eller intet” & kick-ass mentalitet.


Du kan lytte med når andre selvstændige og iværksættere deler ud af deres rejse,  de udfordringer de har stået overfor og selvfølgelig deres succeser og hvad der har virket - altsammen noget der vil motivere og guide dig i den rigtige retning i din virksomhed.

 

Så på med hørebøfferne og lyt til de forskellige episoder af podcasten via afspilleren herunder, eller via linket. Du kan også altid finde Iværksætterdrømme podcasten i din favorit podcast app såsom Apple podcast, Google podcast, Spotify mv.

 

Flere gange nr. 1 over mest populære iværksætter-podcasts på Apples hitliste!

Tak fordi du lytter med :)

Iværksætterdrømme podcast bedste iværksætter podcasts.png
Apple podcast IVD.png
Google Podcast IVD.png
Podimo podcast IVD.png
Spotify podcast IVD.png

GÆSTER

Eksklusiv adgang til dygtige og ambitiøse brancheeksperter og vækststrategier der virker. Tænd gnisten til at forfølge dine drømme og vækst din virksomhed.

2.png

Sæson 3 eps. 1

Morten Resen

Du kender ham nok fra Go’ Morgen Danmark hvor han i mange år stod op med danskerne. Men en dag skulle der ske noget andet - og Morten sagde farvel til sit ellers trygge og gode job for at springe ud i det uvisse og skabe sin egen iværksætterdrøm.

 

Morten blev til sidst lidt træt af at vækkeuret altid ringede kl. 02:59 og det var samtidig begyndt at gå lidt ud over hans fritid og familieliv. Han sagde farvel og tak til Tv2 - og pludselig stod han der og vidste ikke hvad han skulle. Tilbud var der nok af, men han ville noget andet.

Da kalenderen første gang sagde d. 1., tikkede der ingen løn ind. Så var det hele pludselig en realitet.

 

Morten sprang ud i iværksætteriet og begyndte sin rejse og han beskriver den med ét ord - “Hård”. Og graden af hvor hårdt man tror det bliver, det skal man lige gange med 10 - “Ja jeg har haft dage hvor jeg har haft lyst til at give op, men 10 gange samme dag kan man så synes at det er det fedeste i verden”.

Morten fortæller at han har fået langt mere arbejde end da han arbejdede for Tv2, men samtidig har han fået meget mere frihed. Og så har vi en super god og relevant snak om hvordan kick-ass mentaliteten fylder iværksætteriet, og at det bestemt ikke behøver at være en hæmsko for dem som ikke kan se sig selv i den fortælling.

mortenresen iværksætter.png
2.png
Rikke Hertz iværksætteri2.png

Sæson 3 eps. 4

Rikke Hertz

Rikke Hertz er spirituel vejleder, og hun har i mange år arbejdet for at få det spirituelle ind i erhvervslivet, så det blev mere anvendt, anerkendt og respekteret i en verden, som længe har været præget af nogle mere maskuline og “kolde” værdier.

 

Rikke tager os med tilbage til de første klienter som kom til hende for at få spirituel vejledning hjemme på sofaen, hvor de bl.a. fik at vide “Du siger det ikk’ til nogen…” - med et glimt i øjet. En hemmelighed hun gik rundt med længe.

 

Meget har ændret sig siden da, og Rikke må siges at være lykkedes med sin mission. Men på vejen har hun også mødt mange udfordringer, og i afsnittet her fortæller hun om nogle af de største udfordringer i løbet af hendes karriere som selvstændig - noget som faktisk fik hende til at overveje om det spirituelle bare skulle være et hobbyprojekt fremfor en levevej.

 

Glæd dig til nogle super gode og konkrete råd, direkte fra Rikke Hertz, til dig som gerne vil have mere spiritualitet ind i dit liv og din virksomhed, og find ud af hvordan du kan koble det spirituelle sammen med din måde at drive virksomhed på.

 

Det og en helt masse andet, får du svar på i afsnittet. Og jeg glæder mig til at du skal lytte med.

2.png

Sæson 3 eps. 3

Anne-Mette Bjerre

Anne-Mette er stifter af Din Virtuelle Assistent, hvor hun har startet stedet for de mange digitale hacks.

Anne-Mette fik smag for at arbejde remote under en tur til USA, hvor hun mærkede den frihed det gav hende at kunne arbejde hvorfra i verden hun ville.

 

Hør hvordan hun gik selvstændig, og begyndte at hjælpe andre små virksomheder med mange af de småopgaver som stjæler rigtig meget tid for soloselvstændige.

 

En dag satte hun sig for at følge en metode til at bryde igennem på Instagram, og på bare 3 uger fik hun over 20.000 følgere. Det viste sig at fungere. Og den metode kan du høre mere om i afsnittet her.

 

Og så giver Anne-Mette et lille hack med på vejen, som du kan bruge til dine egne sociale medier.

din virtuelle assistent.png
2.png
Instagram akademiet - Camilla Stemann.png

Sæson 3 eps. 2

Camilla Stemann

Camilla Stemann er stifter af bl.a. Instagram akademiet & Camilla Stemann & Co. - hvor hun hjælper andre virksomheder med at få succes på Instagram og generelt igennem online markedsføring.

 

Camilla fik for nogle år tilbage en fyringsseddel i hånden, og det gav hende blod på tanden til at springe ud som selvstændig og starte egen virksomhed. Og man må sige at hun lagde godt ud, med sin første opgave, som var en kunde med et budget på 800.000 kr. - “så er man ligesom i gang”.

 

Hun havde en stor forkærlighed for Instagram og kunne se at rigtig mange brugte mediet forkert i business sammenhænge. Og det såede en lille forretningsidé i hovedet på Camilla, som senere skabte hendes nuværende virksomhed.

 

I afsnittet snakker vi om gode råd til din online markedsføring, hvordan du kan starte op uden at satse alt på én gang og så udfordrer vi den klassiske tankegang om at sidde “fastlåst” på kontorstolen fra 8-16 hver dag. Noget som er indgroet i mange af os, og som vi har svært ved at rykke ud af.

2.png

Sæson 2 eps. 2

Claire Ross-Brown

Mange kender Claire Ross-Brown for sin medvirken i film og tv-serier, herunder især Klovn. Men i 2020 sprang hun ud som iværksætter og startede sin virksomhed midt under vor tids nok mest uforudsigelige periode, nemlig Corona-krisen.
 

"Man skal gå efter hvad man drømmer om - og man siger det hele tiden, men alligevel er vi bange for at gøre det. Jeg tror at det specielt er for at tage det første skridt - for hvis du tænker for meget over det, vil man aldrig gøre det.

Vær disciplineret og sig til sig selv "i morgen så gør jeg det her". Jeg arbejder selv meget med to-do lister, det har jeg gjort siden jeg var helt ung. Måske har jeg været lidt mærkelig hvad det angår".

 

"Just do it" mentaliteten fra Claire Ross-Brown skinner igennem og inspirerer i denne episode af Iværksætterdrømme. 

2.png
2.png
1.png

Sæson 2 eps. 3

Ditte Julie Jensen

Ditte Julie blev et kendt ansigt i 2015 da hun medvirkede i Den Store Bagedyst på DR1.

Siden da er det gået stærkt for Ditte Julie, som i dag har skabt et stort kage univers med 13 kogebøger, egen bageserie, en bage klub og meget andet. Men vejen dertil har ikke altid været nem."

 

Gå fra fast job og løn til selvstændig, hvor man ikke aner hvad man vil kunne betale sig selv i løn - at slippe den kontrol, synes jeg var mega skræmmende. I princippet er det hvad man gør det til, det er jo fordi der er sat ligesom et eller andet form for regelsæt for hvordan man skal være som selvstændig - ikke en fløjtende fis! Det er dig helt selv som bestemmer".

 

Hun er gået sin egen vej ind i iværksætteriet og sørger for at gøre alting anderledes. Hvordan hun gør, giver hun et spændende og inddragende indblik i, i episode 3.

2.png

Sæson 2 eps. 4

Trine Hansen

Trine er en humørbombe og udlever sin indre "festabe" igennem sin virksomhed, hvilket du vil kunne mærke helt ud igennem højtalerne. Hun fortæller blandt andet om hvordan hele idéen med Party In A Box startede, da hun hørte sine tidligere kollegaer fortælle om, hvor stressende det kunne være at holde børnefødselsdage og al forberedelsen der lå i det. Det ville Trine gøre noget ved. Dermed blev Party In A Box stiftet og iværksættereventyret startede for Trine.
 

Det har dog ikke altid været en fest fortæller Trine samtidig, da rejsen har budt på lidt af hvert. Hun fortæller blandt andet om udfordringerne  da corona ramte, hvor Trine blev tvunget til at omtænke sit koncept, på trods af at virksomheden stadig var meget ny. Hun fortæller også ærligt om hvordan Løvens Hule investeringen ikke helt blev som forventet og om hendes blackout inden en vigtig pitch foran store erhvervsledere.

 

Sådan er det ægte iværksætteri - kom med ind i en sjov, ærlig og inspirerende fortælling om Trines iværksætteri med Party In A Box.

3.png
2.png
5.png

Sæson 2 eps. 5

Anders Fogh

Anders startede virksomheden Startup Central tilbage i 2018 som er et stort iværksætter netværk. Nu, 4 udfordrende år senere, lever han af sin abonnementsvirksomhed, med målet om at danne rammerne for, hvordan vi som iværksættere, selvstændige og generelt virksomheder netværker.

 

Vi snakker om hvorfor et digitalt netværk er så meget stærkere end et fysisk netværk, hvilke udfordringer Anders oftest ser hos sine medlemmer - og så runder vi Iværksætterdrømme DNA'en med bl.a. hvor udfordrende perioden op til break-even kan være og at det faktisk kan lade sig gøre, kun at arbejde 4 timer om dagen samtidig med at hjulene stadig kører rundt.

 

Vi slutter afsnittet af med en iværksætter Q&A, hvor der svares på de mest stillede spørgsmål, fra Instagram, omkring iværksætteri.

Hvis du er iværksætter, eller drømmer om at blive det, er afsnittet her, helt sikkert et lyt værd.

2.png

Sæson 2 eps. 6

Rikke S. Udengaard

Det startede i en kælder på Amager…

 

Sådan begynder afnittet her, med Rikke Steenskov Udengaard fra LASH BAR, som fortæller om sin iværksætterrejse, der startede lidt ved et tilfælde.
Som enhver anden stor succeshistorie, startede Rikke sin virksomhed hjemme i kælderen på Amager – men selvom det måske lyder som den klassiske startup historie, så har det langt fra været det.

 

Intet er så rosenrødt som det nogle gange ser ud – heller ikke for Rikke og hendes virksomhed. Hun fortæller bl.a. om perioden hvor hun arbejdede alt for meget og pludselig en dag fik et wake up call, hvordan Corona ændrede alle planer, i en periode hvor alting ellers gik rigtig godt og hvordan hendes virksomhed i dag er en helt anden end hvad hun i sin tid startede op med.


Hvordan håndterer man store omvæltninger? Hvordan tilpasser man sin virksomhed? Og hvorfor er ikke alle iværksættere ens? Det giver Rikke nogle svar på i afsnittet – stadig med et smil på læben, for sådan er iværksætteriet – fyldt med udfordringer og tilpasningerne.

4.png
bottom of page