top of page

PODCAST

Iværksætteri er langt fra stereotypen der arbejder i døgndrift og hvor vækst er det eneste succeskriterie. I podcasten Iværksætterdrømme går vi med bag om iværksætteriet, og udfordrer glansbilledet af den klassiske iværksætter. Vi fortæller ægte, og ikke mindst ærlig, iværksætter inspiration, hvor der er plads til meget andet end “alt eller intet” & kick-ass mentalitet.


Så på med hørebøfferne og lyt til de forskellige episoder af podcasten via afspilleren herunder, eller via linket. Du kan også altid finde Iværksætterdrømme podcasten i din favorit podcast app såsom Apple podcast, Google podcast, Spotify mv.

 

Iværksætterdrømme røg nr. 1 på Apple hitlisten inden for iværksætteri!

Apple podcast IVD.png
Google Podcast IVD.png
Podimo podcast IVD.png
Spotify podcast IVD.png

MEDVÆRTER

UDVALG AF MEDVÆRTER FRA SÆSON 2

2.png

Sæson 2 eps. 2

Claire Ross-Brown

Mange kender Claire Ross-Brown for sin medvirken i film og tv-serier, herunder især Klovn. Men i 2020 sprang hun ud som iværksætter og startede sin virksomhed midt under vor tids nok mest uforudsigelige periode, nemlig Corona-krisen.
 

"Man skal gå efter hvad man drømmer om - og man siger det hele tiden, men alligevel er vi bange for at gøre det. Jeg tror at det specielt er for at tage det første skridt - for hvis du tænker for meget over det, vil man aldrig gøre det.

Vær disciplineret og sig til sig selv "i morgen så gør jeg det her". Jeg arbejder selv meget med to-do lister, det har jeg gjort siden jeg var helt ung. Måske har jeg været lidt mærkelig hvad det angår".

 

"Just do it" mentaliteten fra Claire Ross-Brown skinner igennem og inspirerer i denne episode af Iværksætterdrømme. 

2.png
2.png
1.png

Sæson 2 eps. 3

Ditte Julie Jensen

Ditte Julie blev et kendt ansigt i 2015 da hun medvirkede i Den Store Bagedyst på DR1.

Siden da er det gået stærkt for Ditte Julie, som i dag har skabt et stort kage univers med 13 kogebøger, egen bageserie, en bage klub og meget andet. Men vejen dertil har ikke altid været nem."

 

Gå fra fast job og løn til selvstændig, hvor man ikke aner hvad man vil kunne betale sig selv i løn - at slippe den kontrol, synes jeg var mega skræmmende. I princippet er det hvad man gør det til, det er jo fordi der er sat ligesom et eller andet form for regelsæt for hvordan man skal være som selvstændig - ikke en fløjtende fis! Det er dig helt selv som bestemmer".

 

Hun er gået sin egen vej ind i iværksætteriet og sørger for at gøre alting anderledes. Hvordan hun gør, giver hun et spændende og inddragende indblik i, i episode 3.

2.png

Sæson 2 eps. 4

Trine Hansen

Trine er en humørbombe og udlever sin indre "festabe" igennem sin virksomhed, hvilket du vil kunne mærke helt ud igennem højtalerne. Hun fortæller blandt andet om hvordan hele idéen med Party In A Box startede, da hun hørte sine tidligere kollegaer fortælle om, hvor stressende det kunne være at holde børnefødselsdage og al forberedelsen der lå i det. Det ville Trine gøre noget ved. Dermed blev Party In A Box stiftet og iværksættereventyret startede for Trine.
 

Det har dog ikke altid været en fest fortæller Trine samtidig, da rejsen har budt på lidt af hvert. Hun fortæller blandt andet om udfordringerne  da corona ramte, hvor Trine blev tvunget til at omtænke sit koncept, på trods af at virksomheden stadig var meget ny. Hun fortæller også ærligt om hvordan Løvens Hule investeringen ikke helt blev som forventet og om hendes blackout inden en vigtig pitch foran store erhvervsledere.

 

Sådan er det ægte iværksætteri - kom med ind i en sjov, ærlig og inspirerende fortælling om Trines iværksætteri med Party In A Box.

3.png
2.png
5.png

Sæson 2 eps. 5

Anders Fogh

Anders startede virksomheden Startup Central tilbage i 2018 som er et stort iværksætter netværk. Nu, 4 udfordrende år senere, lever han af sin abonnementsvirksomhed, med målet om at danne rammerne for, hvordan vi som iværksættere, selvstændige og generelt virksomheder netværker.

 

Vi snakker om hvorfor et digitalt netværk er så meget stærkere end et fysisk netværk, hvilke udfordringer Anders oftest ser hos sine medlemmer - og så runder vi Iværksætterdrømme DNA'en med bl.a. hvor udfordrende perioden op til break-even kan være og at det faktisk kan lade sig gøre, kun at arbejde 4 timer om dagen samtidig med at hjulene stadig kører rundt.

 

Vi slutter afsnittet af med en iværksætter Q&A, hvor der svares på de mest stillede spørgsmål, fra Instagram, omkring iværksætteri.

Hvis du er iværksætter, eller drømmer om at blive det, er afsnittet her, helt sikkert et lyt værd.

2.png

Sæson 2 eps. 6

Rikke S. Udengaard

Det startede i en kælder på Amager…

 

Sådan begynder afnittet her, med Rikke Steenskov Udengaard fra LASH BAR, som fortæller om sin iværksætterrejse, der startede lidt ved et tilfælde.
Som enhver anden stor succeshistorie, startede Rikke sin virksomhed hjemme i kælderen på Amager – men selvom det måske lyder som den klassiske startup historie, så har det langt fra været det.

 

Intet er så rosenrødt som det nogle gange ser ud – heller ikke for Rikke og hendes virksomhed. Hun fortæller bl.a. om perioden hvor hun arbejdede alt for meget og pludselig en dag fik et wake up call, hvordan Corona ændrede alle planer, i en periode hvor alting ellers gik rigtig godt og hvordan hendes virksomhed i dag er en helt anden end hvad hun i sin tid startede op med.


Hvordan håndterer man store omvæltninger? Hvordan tilpasser man sin virksomhed? Og hvorfor er ikke alle iværksættere ens? Det giver Rikke nogle svar på i afsnittet – stadig med et smil på læben, for sådan er iværksætteriet – fyldt med udfordringer og tilpasningerne.

4.png
bottom of page